HTML

Címkék

2016 (1) ajándék (1) allium (1) alstromeria (2) anjou (1) anyáknapja (1) arclemosó (1) ázsiai liliom (1) ballagás (1) befőttes üveg (1) befőzés (1) bikini (1) bourbon (1) citrom (1) citromfa (1) citrusfák (1) citrusok (1) claude monet (1) debreceni virágkarnevál (1) dekor (1) dekoráció (4) diák (1) díj (1) ebédlő (1) érdekesség (3) esküvői trendek (1) étkező (1) fa (1) fagyöngy (1) flAVATAR (5) flavatar (3) florafutár (13) FloraFutár (13) florart (1) fogadj örökbe egy virágcsokrot (1) frissesség (4) gondozása (1) grincsfa (1) hagymavirág (1) hínárok (1) hír (1) hírek (1) illat (1) illatok (1) illatosító (1) illemtan (1) inkaliliom (2) ivás (1) jázmin (1) kamilla (1) karácsony (3) karácsonyi dekoráció (2) kert (1) kertészeti tippek (3) kertészkedés (4) kerti tavak (1) kerti tó (1) kiegészítő (2) különleges (1) lakás (4) leander (1) levendula (1) liliom (1) Magyar Termék Nagydíj (1) május (1) mandarin (1) mandarinfa (1) meglepetés (1) monet (1) nadrág (1) nappali (1) narancs (1) narancsfa (1) névnap (1) növények (1) öntözés (1) outfit (1) párok (1) pinterest (6) rose (1) rozmaring (1) rózsa (2) rózsavíz (1) ruha (1) szentivánéj (1) szent korona (1) szépségkirálynő választás (1) szerelem (1) szerelmes (2) tanár (1) tavasz (1) tél (1) téli virágtrendek (1) természetesen virág (2) testpermet (1) tigris liliom (1) tippek (4) tiszafüredi halas napok (1) trend (2) trendek (1) tulipán (1) ünnepi dekoráció (1) váza (3) világító virágok (2) vintage (1) virág (16) virágcsokor (5) virágkarnevál (1) virágok (4) virágoskertje (1) virágos kocsi (1) virágos ruha (1) virágot egy mosolyért (1) virágtrend (1) virágtrendek (1) virág illemtan (1) vitorlavirág (1) víz (1) vízi növények (1) webshop (1) Címkefelhő

Itt a hőség, a virágaid is szomjasak!

2015.07.04. 18:21 Természetesen virág

192acccb74a51f3dfe4b507db9207f55.jpgMeleg van, igyál sok folyadékot! Ugye már mondani sem kell, hogy ilyenkor a szervezetednek több vízre van szüksége és fontos a megfelelő utánpótlás?! De ne feledd: nem csak neked, hanem a lakásban élő többi élőlénynek is több víz kell nyáron. Igen, a virágoknak is!

Alig léptünk be a júliusba, a hőmérő higanyszála máris gyorsan 30 fok fölé kúszik, és úgy tűnik, hogy hajlamos hosszabb időre ott tanyázni. Nincs messze az idő, amikor olyan meleg lesz, hogy hobbitok járnak majd be gyűrűket dobálni a lakásunkba. A hőség beköszöntével a folyadékigényünk is érezhetően növekszik, nincsenek ezzel máshogy növényeink sem.

Szomjas növények

7c5e2fac7762e5bd458f7c7bd97c45a1.jpgNagy melegben nem csak te vagy szomjas, hanem a növények is, ne feledkezz meg róluk sem!
Azt már biztosan tudod, hogy ha van kerted, akkor érdemes minden nap locsolni, de lehetőleg az esti órákban: neked is kellemesebb, ha nem a tűző napon állva kell itatni a gyepet és a növényeknek is jót tesz, ha nem a legnagyobb forróságban éri őket a hűvös víz.
Ugyanígy figyelj szobanövényeidre is, érdemes a szokottnál gyakrabban öntözni őket, és rendszeresen ellenőrizni leveleik, földjük szárazságát!

A melegben jól esik egy nagy pohár hideg víz, és azt szeretnéd, hogy a virágod is ilyen jól érezze magát? Ne ess abba a hibába, hogy hideg vízzel locsolod; a növények rosszul viselik a hirtelen hőingadozást, így a szobahőmérsékletű víz lesz neki a legkellemesebb.

Hogyan őrizd meg a vágott virágok szépségét?

Amikor vágott virágot veszel, nyilván tisztában vagy vele, hogy nem fog olyan sokáig kitartani, mint cserepes társai, de egy kis törődéssel hosszabban is megőrizheted szépségüket.
Rájuk is jobban oda kell figyelni, amikor dübörög a hőség.

Íme néhány tipp, amivel megnövelheted virágait élettartamát nyáron is:

  • Fektetve vidd haza a csokrot, és lehetőleg kerüld vele a tűző napot és nagy hőséget. A forró csomagtartó, kalaptartó és műszerfal könnyen és gyorsan elpusztíthatja szépségét.

  • Amikor hazaértél és vízbe teszed a csokrot, alaposan mosd le a szárát, így megszabadulhatsz a rothadást okozó baktériumoktól! Kevesen tudják, de 1-2 csepp hypó nem árt a virágnak, a bacikat viszont elpusztítja, így tovább marad friss a csokor.1de2d8c4ff681f812fd5030adbca5dea.jpg

  • Amikor vázába teszed a virágokat, figyelj oda arra, hogy a levelek ne érjenek bele a vízbe: általában ezek kezdenek először rothadni és igazi baktérium-telepként működnek tovább. Ráadásul a szaguk is borzalmas!

  • _07.01_a.jpgVágd vissza a virágok szárát időnként, és a friss, új felületnek köszönhetően több vizet szív fel, tovább marad friss a csokor. 

  • A csokor a napon érvényesül legjobban, de az árnyékban marad legtovább friss. Válassz neki egy hűvös, naptól védett helyet a lakásban, és tovább élvezheted szépségét.

  • Végül, de nem utolsósorban: naponta cseréld a csokor vizét! Ha 2-3 napra magára kell hagynod, akkor tegyél a vízbe egy kávéskanál cukrot és ugyanennyi citromlevet; ez tápanyaggal látja el a növényt távollétedben és segít a baktériumok visszaszorításában is.

További hőség-túlélő tippekért kövesd facebook oldalunkat – embereknek és virágoknak egyaránt segítünk!_fb_cover6.png

Szólj hozzá!

Címkék: virág ivás víz öntözés virágcsokor florafutár FloraFutár

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesenvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr577590836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása