HTML

Címkék

2016 (1) ajándék (1) allium (1) alstromeria (2) anjou (1) anyáknapja (1) arclemosó (1) ázsiai liliom (1) ballagás (1) befőttes üveg (1) befőzés (1) bikini (1) bourbon (1) citrom (1) citromfa (1) citrusfák (1) citrusok (1) claude monet (1) debreceni virágkarnevál (1) dekor (1) dekoráció (4) diák (1) díj (1) ebédlő (1) érdekesség (3) esküvői trendek (1) étkező (1) fa (1) fagyöngy (1) flavatar (3) flAVATAR (5) florafutár (13) FloraFutár (13) florart (1) fogadj örökbe egy virágcsokrot (1) frissesség (4) gondozása (1) grincsfa (1) hagymavirág (1) hínárok (1) hír (1) hírek (1) illat (1) illatok (1) illatosító (1) illemtan (1) inkaliliom (2) ivás (1) jázmin (1) kamilla (1) karácsony (3) karácsonyi dekoráció (2) kert (1) kertészeti tippek (3) kertészkedés (4) kerti tavak (1) kerti tó (1) kiegészítő (2) különleges (1) lakás (4) leander (1) levendula (1) liliom (1) Magyar Termék Nagydíj (1) május (1) mandarin (1) mandarinfa (1) meglepetés (1) monet (1) nadrág (1) nappali (1) narancs (1) narancsfa (1) névnap (1) növények (1) öntözés (1) outfit (1) párok (1) pinterest (6) rose (1) rozmaring (1) rózsa (2) rózsavíz (1) ruha (1) szentivánéj (1) szent korona (1) szépségkirálynő választás (1) szerelem (1) szerelmes (2) tanár (1) tavasz (1) tél (1) téli virágtrendek (1) természetesen virág (2) testpermet (1) tigris liliom (1) tippek (4) tiszafüredi halas napok (1) trend (2) trendek (1) tulipán (1) ünnepi dekoráció (1) váza (3) világító virágok (2) vintage (1) virág (16) virágcsokor (5) virágkarnevál (1) virágok (4) virágoskertje (1) virágos kocsi (1) virágos ruha (1) virágot egy mosolyért (1) virágtrend (1) virágtrendek (1) virág illemtan (1) vitorlavirág (1) víz (1) vízi növények (1) webshop (1) Címkefelhő

6 tipp, hogy a szobanövényeid is élvezzék a nyaralást

2015.07.23. 14:11 Természetesen virág

Hosszú hétvége vagy egy-két hetes vakáció? Tény, hogy a meleg beköszöntével belénk fészkel a mehetnék, és egyre többször hagyjuk magára lakásunkat – és benne növényeinket. Hogyan gondoskodj róluk, hogy a nyaralásod ne pusztítsa el őket?cica virágot locsol Kép: pinterest

Minél melegebb van, annál szomjasabbak az emberek és a növények is. Ezen nincs semmi meglepő, ugye? De ugyanakkor az is igaz, hogy minél melegebb van, annál több időt töltünk az otthonunktól távol. Így nincs, aki itatgassa szomjas barátainkat…
Ezért csokorba gyűjtöttünk neked 6 tippet, hogy nyugodtan nyaralj, és zöldellő otthon várjon, amikor hazatérsz!

  1. Kérj családi, vagy baráti segítséget!
    Jó eséllyel minden utazás során akad valaki, aki nem tart veled, de eléggé megbízol benne, hogy rábízd a lakásod, és a szobanövényeid gondozását is. Ha mégis mindenki épp nyaral, vagy senkinek sincs elég ideje, hogy segítsen rajtad, akkor olvass tovább, hiszen van még néhány praktika a tarsolyunkban ;)
    Öntözés, Kép: pinterest

  2. Az elutazás előtt alaposan öntözd meg a szobanövényeket!
    Kulcsfontosságú, hogy a növényeidet megfelelő hidratáltsággal hagyd magukra. A hatást fokozhatod, ha öntözés után a lakásban keresel számukra egy hűvösebb, de a lehetőségekhez mérten világos zugot, és ott tartod őket a nyaralás során.

  3. Használj vízmegkötő adalékanyagot!
    Ez a boltokban kapható, speciális anyag a virágföldbe keverve magába szívja, és megtartja a nedvességet, hogy utána át tudja adni azt a talajnak. Így hosszabb távon és egyenletesebben jut vízhez a növény.

  4. Boltban kapható virágöntözők virág öntöző Kép: pinterest
    Bármelyik kertészeti áruházban, barkácsboltban dúskálhatsz az előre gyártott viráglocsoló eszközök között. Ezek általában egy „tartályból” és egy nyúlványból állnak, amit a földbe kell szúrni. A tartályból folyamatosan lefelé szivárog a víz, amit a növényed szépen felszivattyúzhat a gyökereivel.
    Ízlésedtől függően rengeteg változat közül válogathatsz: láttunk már katicásat, kerti törpéset, üvegből fúvottat, és virág formájút is. Akár minden cserépbe más-más figurát tehetsz, de egységesítheted is a házi dzsungelt!

  5. Házi öntöző saját kezűleg
    Nem akarsz pénzt költeni a viráglocsolásra?
    Gyűjtsd egy kupacba az összes növényt és állíts közéjük egy tál friss vizet.
    A lábas körül helyezd el növényeidet, majd az edényből minden cserépbe vezess egy-egy vastagabb madzagot, gyapjúfonalat, vagy egy vékony gumicsövet. Így a növények folyamatosan tudják majd magukhoz venni a lassan szivárgó vizet. ontozes_edenybol.jpgNagyobb cserepekbe egy vizes flakont is beleállíthatsz: ha levágod az alját, könnyedén megtöltheted vízzel és a flakon folyamatosan adagolja a folyadékot a növény földjébe. palackos_ontozo.jpgÉrdemes a nyaralás előtt kitapasztalni, hogy melyik megoldás hány növényt képes ellátni, illetve mennyi ideig biztosítja a vizet kedvenceidnek, nehogy a gondos előkészületek ellenére szomjan haljanak a kéthetes olaszországi nyaralás 2. napján!

  6. Vegyél profi berendezést!
    automata öntöző - gardena.comHa esetleg nem bíznál meg teljesen a különféle házi praktikákban, és szívesen szánnál egy kis pénzt virágaid egészségére, kertészeti áruházakban kaphatók külön szobanövényekre méretezett automatikus öntözőberendezések is. Ezek drágábbak, mint az otthoni megoldások, viszont ebben az esetben az öntözés pontos ideje mellett a felhasznált víz mennyiségét is te magad tudod beállítani.

Te hogyan gondoskodsz a növényeidről nyáron?
FloraFutár

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesenvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr697649160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása