HTML

Címkék

2016 (1) ajándék (1) allium (1) alstromeria (2) anjou (1) anyáknapja (1) arclemosó (1) ázsiai liliom (1) ballagás (1) befőttes üveg (1) befőzés (1) bikini (1) bourbon (1) citrom (1) citromfa (1) citrusfák (1) citrusok (1) claude monet (1) debreceni virágkarnevál (1) dekor (1) dekoráció (4) diák (1) díj (1) ebédlő (1) érdekesség (3) esküvői trendek (1) étkező (1) fa (1) fagyöngy (1) flAVATAR (5) flavatar (3) florafutár (13) FloraFutár (13) florart (1) fogadj örökbe egy virágcsokrot (1) frissesség (4) gondozása (1) grincsfa (1) hagymavirág (1) hínárok (1) hír (1) hírek (1) illat (1) illatok (1) illatosító (1) illemtan (1) inkaliliom (2) ivás (1) jázmin (1) kamilla (1) karácsony (3) karácsonyi dekoráció (2) kert (1) kertészeti tippek (3) kertészkedés (4) kerti tavak (1) kerti tó (1) kiegészítő (2) különleges (1) lakás (4) leander (1) levendula (1) liliom (1) Magyar Termék Nagydíj (1) május (1) mandarin (1) mandarinfa (1) meglepetés (1) monet (1) nadrág (1) nappali (1) narancs (1) narancsfa (1) névnap (1) növények (1) öntözés (1) outfit (1) párok (1) pinterest (6) rose (1) rozmaring (1) rózsa (2) rózsavíz (1) ruha (1) szentivánéj (1) szent korona (1) szépségkirálynő választás (1) szerelem (1) szerelmes (2) tanár (1) tavasz (1) tél (1) téli virágtrendek (1) természetesen virág (2) testpermet (1) tigris liliom (1) tippek (4) tiszafüredi halas napok (1) trend (2) trendek (1) tulipán (1) ünnepi dekoráció (1) váza (3) világító virágok (2) vintage (1) virág (16) virágcsokor (5) virágkarnevál (1) virágok (4) virágoskertje (1) virágos kocsi (1) virágos ruha (1) virágot egy mosolyért (1) virágtrend (1) virágtrendek (1) virág illemtan (1) vitorlavirág (1) víz (1) vízi növények (1) webshop (1) Címkefelhő

Tuti dekorációs tipp Szentivánéj misztikus éjszakájára

2015.06.22. 22:16 Természetesen virág

acb7cdd60c36b21de6831357c966308c.jpg
Szent Iván éjszakája az év legrövidebb éjszakája, amelyhez számtalan néphagyomány kapcsolódik itthon és külföldön is. Ilyenkor minden a tűzzel kapcsolatos: szentivánéjkor gyakori a fáklyázás, tábortüzezés. De hogyan idézheted meg a misztikus fényt, ha a városban élsz, és nem akarsz otthon tüzet gyújtani? Erről szól a mai írás:)

A legrövidebb éjszaka

A nyári napforduló az emberiségnek talán az egyik legrégebbi ünnepe. A természeti jelenség oka, hogy a Nap delelési pontja ekkor a legmagasabb, és hosszabb időt tölt az égen, vagyis a 24 órába rövidebb éjszaka fér csak bele. Ez jó hír nekünk, hiszen sokáig van világos, végtelennek tűnik a nappal:)
Nem mellesleg a virágok is tovább pompáznak a kertekben, utak mentén.

0e9d85e1c1690441e26ddbdb12a87c79.jpgEz az örömünnep mind a pogány, mint a keresztény kultúrkörben megjelent: a régiek úgy gondolták, hogy ezen a napon – halloweenhez hasonlóan – megnyílnak a kapuk a fizikai és a szellemi sík között és az asztrállények fel-alá császkálnak közöttünk.

Azt is gondolták, hogy ilyenkor kell tenni a termékenység és a termékeny termés ügyében, ezért Szentivánéj igen buja ünnep hírében áll.

De a keresztények is lecsaptak a leghosszabb napra: június 24. például Keresztelő Szent János napja, aki elhozta a fényt az emberiségnek azzal, hogy bejelentette a Megváltó eljövetelét. Az ő ünnepe egy kicsit macerás, mert addig csűrték-csavarták a naptárat, amíg a Keresztelő ünnepe három napnyira került a valódi napfordulótól, de emiatt senki nem méltatlankodik, hiszen jobb kétszer ünnepelni, mint egyszer sem, nem? ;)

Hogyan ünnepeljük Szent Iván éjszakáját?

A válasz egyértelmű: tűzzel. A napot szimbolizáló elem számtalan formában jelent meg a szentivánéji ünnepségeken az idők folyamán: volt, ahol tüzes kereket gurítottak le a dombról, hogy elűzzék a terményt megkárosító gonosz szellemeket és itthon is ismert a közös tűzugrás, ami egy életre összeköti a párokat.6102df452a4472239026cff278b54795.jpg

Ha szentivánéj, akkor tehát tűz: fáklyák, máglyák és más, lángoló dolgok lopják a fényt az éjszakába, hogy még jobban meghosszabbítsuk az év leghosszabb napját. Ilyenkor népszerű a tűzugrás, tűzön járás és más piro-sportok.
De mit tehet az, aki a városban él? Lehet ugyan gyertyát, mécsest gyújtani a lakásban, de az korántsem annyira izgalmas kaland, és inkább Mindenszentekhez kapcsolódik, mint ehhez az izgalmas éjszakához.

Ha igazán titokzatos, transzcendens kalandra vágysz, akkor ünnepelj világító virágokkal, amikkel a barátaidat is lenyűgözheted egy Szentivánéji házibulin!

Világító virágok Szentivánéji bulikra

flavatar.jpgAz idei Szentivánéjen az éltető fény motívumát immár virágokkal is belophatod a lakásodba anélkül, hogy a tűzoltókat is meg kellene hívnod a buliba.
Oké, a kaktuszon járást még ellenőrzött körülmények között sem javasoljuk, de ha lekapcsolod a villanyt és felsejlenek a világító flAVATAR virágok az éjszakában, akkor garantált a földöntúli hangulat!

 

Kattints ide és ismerkedj meg az izgalmas, misztikus, világító flAVATAR virágokkal!
(Nem csak szentivánéjre;))

Szólj hozzá!

Címkék: lakás virág szerelmes szentivánéj pinterest flAVATAR flavatar

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesenvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr147565716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása